Despre LegiProaste.ro

„La început era Cuvîntul, …”

(Ioan 1:1)

În ciuda așteptărilor de după lovitura de stat din ’89 supranumită “revoluție”, (de ce să nu spunem lucrurilor pe nume…?), în Legislativul țării nu ajung neaparat cei, care ar reprezenta interesele majorității, astfel că legile sunt așa cum sunt… Imperfecte? Mai degrabă perfecte pentru un Sistem distructiv care mimează activ democrația.

Dar acesta nu e lucrul cel mai grav care ni se întâmplă. Cel mai grav e că se distruge țara. Nu doar în sens politic, ci chiar fizic. Prin poluare, prin defrișările pădurilor, prin otrăvirea solului, prin organismele modificate genetic, care în ansamblul lor înseamnă distrugerea habitatului nostru natural. Adică, dispare mediul în care putem exista. Nu sunt declarații deșarte. E un adevăr vizibil în deplină desfășurare, care poate fi observat de oricine are ochi să vadă.

Ceva nu merge bine… E ceva stricat, rău mirositor…

Să mizăm pe Guvern sau Președinte? Dacă ar fi vrut să facă ceva bun, o făceau demult. Dar toate acțiunile lor în ansamblu se încadrează în noțiunea de Înaltă trădare, iar justiția și serviciile secrete, ale căror atribuții sunt anume contracararea acțiunilor ce dăunează țării, sunt surde și oarbe.

Aceasta se întâmplă când țara este condusă din exterior. Concluzia: Noi nu avem Guvern sau Președinte, avem o administrație colonială.

Ce ne facem, ne resemnăm? Nu intenționez să mă resemnez și cred că nu sunt singurul. Pentru aceasta am creat această platformă, unde împreună încercăm să schimbăm ceva în mai bine. Prin luare de atitudine, printr-o analiză pertinentă a legilor existente și propuneri constructive.

Scopul nostru constă în a mobiliza cât mai mulți cetățeni cu poziție activă în dialogul social menit să aducă cadrul legislativ cât mai aproape de necesitățile majorității, cum trebuie să fie în democrație. Într-adevăr, noțiunea de democrație azi e distorsionată, mutilată și pervertită pentru a servi interesele unor grupuri ce sunt departe de a constitui majoritatea.

Din fericire, există cadrul legal care va sta la baza demersurilor noastre pe plan local: aici și aici.

În ceea ce privește schimbările majore, apoi pentru ca ele să se producă va trebui să se producă modificări în Constituție, de unde ni se trag toate problemele.

Site-ul este structurat ca o platformă de dezbateri civilizate și argumentate, cu domenii unde se poate încadra o lege sau alta. Am postat câteva opinii privind legi concrete și propuneri pentru care vă invit să vă expuneți părerea. Totodată aveți posibilitatea de a deschide domenii noi, cu comentarii la legi sau cu propuneri.

Doar împreună avem șansa de reușită! E o certitudine? Nu știu… Ce știu sigur, e că dacă nu facem nimic, nimic nu se va schimba în bine. Noi decidem!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Regulile site-ului:

  • Puteți comenta articolele de pe site.
  • Puteți publica un comentariu la vreo lege sau veni cu propunerea pentru o lege nouă.
  • În cazul când această lege nu se încadrează în domeniile deja existente (Alegeri, Economie, Transport, etc.), puteți veni cu inițiativa de a crea un nou domeniu legislativ.
  • Se vor publica doar comentariile ce conțin propuneri constructive. Este interzisă lexica nenormativă, expresii xenofobe sau chemări la violență.